Het team van Profilos bestaat uit innovatieve professionals uit de fitnessbranche, gezondheidszorg en training- en coachingbranche.

Profilos is opgericht door Peter Zwiers en Jeroen Rol. Zij hebben de handen ineen geslagen met als doel een product te ontwikkelen dat gericht is op een individueel trainingsaanbod voor klanten. Hierbij wordt aandacht gegeven aan zowel de fysieke kant van training, als de mentale en belevingskant. Peter en Jeroen worden daarbij ondersteund door diverse psychologen, haptonomen en bewegingswetenschappers.

Peter Zwiers
Peter Zwiers

Onze passie is gedrag. Daar leven we elke dag voor.
Elkaar beter proberen te begrijpen. Elkaar verder proberen te helpen.

Al sinds de jaren ’70 maakt Peter, er zijn levenswerk van om het menselijk gedrag beter in kaart te brengen. Teveel beperkt door bestaande gedragsmodellen is hij, met een team van psychologen, gedragswetenschappers en haptonomen, ‘de mens’ verder gaan onderzoeken. Op zoek naar de Heilige Graal waarmee ons gedrag beter verklaard, voorspeld en beïnvloed kan worden dan de reguliere methodieken.

In zijn zoektocht ontdekte Peter de verschillende componenten waaruit ons gedrag bestaat. Ontdekte hij patronen in ons ‘denken’, ‘voelen’ en ‘handelen’. En wist hij de samenhang tussen deze patronen in kaart te brengen.

Na meer dan 35 jaar onderzoek en duizenden proefpersonen getest te hebben, is Peter er in geslaagd een gedragsmodel te ontwikkelen dat het gedrag van ieder individu beter kan verklaren, voorspellen en beïnvloeden dan bestaande gedragsmodellen. De ontwikkeling van het model zorgt er voor dat er een nieuwe – en een veel logischer te verklaren – kijk op menselijk gedrag ontstaat. Makkelijk toepasbaar en te gebruiken in elke situatie.

Profilos heeft met deze kennis een methodiek ontwikkeld waarbij online en binnen 5 minuten, een objectief en genuanceerd gedragsprofiel van ieder individu gemaakt kan worden. Aanbieders uit iedere branche, ongeacht bedrijfsgrootte, kunnen deze kennis inzetten om meer rendement uit medewerkers en/of klanten te halen.