Wat is Profilos?

Profilos is een begeleidingssysteem waarbij fitnessleden op basis van hun gedragsprofiel, een op maat gemaakt bewegingsprogramma krijgen.

Waarom Profilos?

De meeste mensen stoppen binnen 3 tot 6 maanden met hun fitnesstraining. En hoewel ze hun doelstelling bij lange na niet hebben gehaald, kan men de motivatie niet meer opbrengen om te sporten. Niet gek natuurlijk als u bedenkt dat de meeste mensen een fitnessprogramma krijgen dat helemaal niet bij hun lichaam past! Ga maar na, hoe lang gaat u door met iets wat u niet leuk vindt?

Profilos zorgt ervoor dat uw leden de training anders gaan ervaren. Of men nou individueel of binnen een groep wil trainen, dankzij de opzet van het programma kunt u vanaf nu elk lid datgene bieden wat het beste bij hem of haar past. En wat hem of haar het langst motiveert. Fitness wordt niet meer het bekende ‘moeten’ om iets te bereiken maar een leuke activiteit om lekkerder in je vel te zitten.


Wat betekent Profilos voor jouw club?

  • onderscheidt uw club van de concurrent
  • verlaagt het aantal uitvallers
  • verhoogt de aanwas van nieuwe leden
  • geeft u de mogelijkheid om de juiste instructeurs te werven en de juiste instructeurs aan de juiste klanten te koppelen
  • met de kennis en opleidingstraject van Profilos biedt uw club de instructeurs een uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarde
  • het geeft u de mogelijkheid om nieuwe producten/diensten aan te bieden (extra omzet)

Hoe werkt Profilos?

Heel eenvoudig. Met behulp van een vragenlijst (fig 1.0) (die thuis door de klant wordt ingevuld) wordt een analyse gemaakt van het gedragspatroon van de klant. Op basis van dit profiel krijgt de instructeur tips en adviezen (fig 2.0) hoe hij/zij deze klant het beste kan begeleiden en in welke frequentie.

Als dank voor het invullen, ontvangt de klant na het invullen feedback (fig 1.1) over zijn of haar kwaliteiten en valkuilen. Met enkele tips die men kan toepassen bij het sporten, in het dagelijks leven of op het werk.

Bekijk hieronder enkele screenshots

Wat mag u van Profilos verwachten?

De effecten van Profilos hangen natuurlijk sterk af van diverse factoren. Onder andere uw marktgebied, concurrentieniveau en kwaliteitsstatus van uw club bepalen hoeveel en hoe groot de groeipotentie van uw club is.
We komen graag langs om dit met u door te nemen.